divendres, 28 d’octubre del 2011

REPORTATGE COP DE ROCK DE DAGOLL DAGOM

ENTREVISTA A ROGER BERRUEZO I MARIONA CASTILLO. PROTAGONISTES DEL MUSICAL DE DAGOLL DAGOM   “COP DE ROCK

Què és Cop de Rock i expliqueu-me breument com són els personatges que interpreteu?

Roger Berruezo  És  la història  d’una  banda musical  d’uns nanos d’un poble   on en Roc   és el cantant  que  juntament amb els seus amics  han fet un grup que  es diuen “ Cop de rock  i   que assajen en el magatzem del bar del pare d’en Roc i que van fent concerts tots els caps de setmana  d’estiu  i on hi van les nenes de fora del poble  i el que bàsicament   té en Roc al cap  són les nenes  ni música  , ni política  ni  poca cosa més... Cop de Rock és el musical.
Mariona Castillo Cop de Rock és un musical que neix d’una iniciativa  a Sabadell que li van proposar a Dagoll Dagom que fes alguna cosa amb  tot  el reportori del rock català dels anys 90 que teníem una mica oblidat ,LLavors li van dir  al Bozzo que fes  alguna cosa  sobre tot això i en Bozzo va escriure una història molt  xula sobre uns joves  de L’Alt Empordà  i unes joves de les Terres de L’Ebre que es troben , es  coneixen,  neix l’amor  i per altra banda explica el naixement d’un grup de rock català del moment

Quines qualitats creieu  que ha de tenir un actor/ actriu? 

Roger Berruezo Principalment ha de saber escoltar  i estar ben viu! I especialment en el teatre en  que cada dia repeteixes el mateix,crec que és molt important viure intensament cada escena i és essencial veritat, sinceritat  i saber viure el moment.
Mariona Castillo Una  actriu ha de tenir la capacitat d’entrar en la pell d’un personatge i poder fer arribar això    al públic i a l’actriu de musical  s’hi afegeix la capacitat de saber cantar una partitura i  ballar una coreografia.

Què us passa pel cap quan sou dalt de l’escenari  i us adoneu que el públic   gaudeix plenament de l’espectacle?

Roger Berruezo  Alegria!!! i  que  estic molt content i orgullós  de ser uns dels  que provoca des de  dalt de l’escenari  aquests somriures i emocions a la gent.
Mariona Castillo  Intento que no em passin gaires coses pel cap quan estic dalt de l’escenari  xq sinó significa que no estàs pel que has d’estar. Però sí, que em passen coses pel cos xq és molt emocionant  estar cantant una cançó que dramatúrgicament   encaixa molt bé i t’adones que el públic reacciona xq saps que  per la gent ha estat important per la raó que sigui i  quan   el públic s’emociona , de rebot ens emociona a nosaltres també.De fet, el dia de l’estrena  ens vam sorprendre  de la quantitat de respostes que  hi  havia durant la funció no només a nivell  de les cançons sinó que també de les frases del  text   i de que el públic s’implica molt.

Quines són les vostres cançons predilectes o amb quines us agrada més de cantar a “ Cop de rock?

Roger Berruezo  Haig de  dir  que  a dia d’avui m’agraden totes: estic molt comòde cantant el medley  amb la Mariona, m’agrada “Envia’m  un àngel” .” El Boig per Tu”  quan el públic s’emociona i a vegades el canta amb tu , estic molt alegre quan  canto  “ A cop de rock” i intento que la gent sigui feliç. Sóc bastant fan de totes les cançons.
Mariona Castillo  Potser  la  cançó que disfruto més cantant és la de “Podré tornar enrere” xq té una història molt xula xq en el text original no figurava aquesta cançó i posava: “aquí la Lluna canta”, però, encara no sabíem quina cançó hi havia d’anar  i parlant amb els companys i se’ns va ocórrer aquesta cançó vam llegir la lletra i vam veure que encaixava perfectament amb l’escena xq la cançó en si és preciosa i en  el moment en que està posada xq és molt fort   pel  meu  personatge  de la Lluna, significa    un trencament amb tot i que a  partir d’allí se li enfonsa el món i realment és molt emocionant xq aquesta cançó la vam aportar nosaltres.


Què diriueu als espectadors per animar-los a venir al teatre a veure “Cop de Rock”?

Roger Berruezo Donçs que  a tota aquella gent  que ha viscut milers de coses amb  Sau, Sopa de Cabra,  Lax’n’ Busto, Els Pets que no s’ho pensin i vinguin  a veure el musical xq  podran recordar moments, tenir sensacions, emocionar-se, riure, plorar en algun moment, cantar , ballar  Jo crec que  els  moments en que estem, dues hores i mitja de diversió  per desconectar del món real no està gens malament!! Així que tothom al  teatre Victòria a veure  “ COP DE ROCK”!!!!!

Mariona Castillo Donçs jo els hi  diria  que realment s’ho passaran molt bé! xq és una història molt i  molt nostra, Xq anar a veure un musical és sempre  una experiència molt  emocionant , xq és una  gran producció,  xq es canta , xq es balla , xq normalment   les històries són assequibles i és fàcil de conectar-hi  Però, aquest en concret xq és en català  una història molt nostra que parla  de nosaltres  i  la nostra música.